Categorieën
Algemeen

De verzorging van de Barbet

De Barbet is een hond met een lange vacht die vraagt om regelmatige verzorging. Een keer per week zul je een uur tot anderhalf uur vrij moeten maken voor de wekelijkse borstel en kam beurt van zijn mooie krullen, dit om klitvorming en vervilten van de vacht te voorkomen. Het onderhoud van de vacht is wel afhankelijk van de lengte van de vacht. Als je het niet op kunt brengen deze verzorging op je te nemen, is het verstandig niet te kiezen voor dit ras. Mensen met een allergie kunnen vaak wel tegen dit ras, bijkomend voordeel is dat zij weinig tot niet verharen en geen typische hondengeur om zich heen hebben hangen. Voor ons de ideale hond.
De vacht kan geknipt of geschoren worden als het te lang is, dit kun je bij een trimsalon laten doen, maar is ook heel goed zelf te leren. In de gehoorgangen groeit over het algemeen veel haar en om oorontsteking te voorkomen moeten de oren regelmatig uitgeplukt worden, net zo als het haar tussen de voetzolen, dat moet regelmatig terug geknipt worden.

Als je de hond mee naar het bos neemt, verzamelt het heel wat takjes en zand in de lange vacht, een waterblazer is dan een goede aanschaf. Bij thuiskomst de hond even uitblazen scheelt veel rommel in huis. Ook heel fijn als de hond nat is geworden.