Categorieën
Algemeen

In het water

Nu denkt iedereen dat een waterhond altijd in het water springt, maar dat is zeker niet zo. Rose in ieder geval niet! Rose hield het al voor gezien zodra haar buik nat werd.
We hebben haar op een mooie dag in de zomer van 2012 leren zwemmen bij de hondenschool, daar was net een ondiepe paddenpoel uitgraven. We moesten er wel zelf bij in, om haar zelfvertrouwen te geven, maar nu zwemt ze heel ontspannen het water over. Nu ze het water heeft ontdekt is ze helemaal in haar element, zeker als je iets meeneemt dat ze uit het water kan halen.
Mila had al in het nest zwemles gehad in een hondenzwembad als onderdeel van het socialiseren en dit maakt een groot verschil, Mila zwemt al vanaf dat we haar hebben. Zij laat zelfs tijdens het zwemmen zien dat zij over een ander temperament beschikt dan Rose. Alles wat Rose doordacht en in een gelijkmatig tempo doet, daar stort Mila zich in.
Beide gaan graag het water in, zodra ze de kans krijgen. Als een waterhond nat is vind ik hem persoonlijk op zijn mooist en iedereen is altijd verbaasd over de bouw van de hond als hij uit het water komt.

Foto gemaakt door Hilda Palm van M-EyePhotography